Historie

De windowfarm is ontstaan in New York. Met het idee dat de wereld er veel beter uit ziet als iedereen ten minste een deel van zijn eigen voedsel zou verbouwen. Er was nog een goed idee: dat je nog jaren kunt wachten tot een bedrijf (of de wetenschap) met een uitvinding komt…  maar dat je ook zelf kunt beginnen om een apparaat te bouwen die het mogelijk maakt om te tuinieren met alleen maar licht, water en elektriciteit!

Mass collaboration

Open Source

 

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten denken, is het Windowfarm Project opgezet als ‘open source´. Over de hele wereld zijn duizenden mensen aan het knutselen geslagen om dit ‘levende apparaat’ zelf te bouwen en waar mogelijk te verbeteren.

Het systeem

 

Uiteindelijk is de windowfarm een inventief systeem van petflessen, kogelketting, plastic buizen en een aquariumpomp geworden. De materialen waarmee je de windowfarm bouwt, zijn voor iedereen beschikbaar en iedereen kan er dus zelf een bouwen om zelf zijn fruit, kruiden en groenten in te kweken.

Er hebben op dit moment meer dan 45.000 mensen meegewerkt aan het systeem en er is al een 3e officiële versie van de windowfarm.

Versie 3.1, The Dutch One

 

Windowfarm van I'm with Alice in Gent

Windowfarm van I’m with Alice in Gent

Omdat er nog geen Nederlandse vertaling was van de instructies, zijn we zelf aan de bak gegaan. We hebben inmiddels een herziene versie van het instructieboek gemaakt, waarmee je met producten die in Nederland te krijgen zijn, zo een windowfarm kunt bouwen.

Naar de instructies….

 

 

 

 

 

Britta Riley: A garden in my apartment

Bekijk dit ook dit filmpje over het ontstaan van de Windowfarm in New York.

britta